-50%
Poseidwnios_seira

ΣΕΙΡΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΣ (3 ΤΟΜΟΙ)

ΣΕΙΡΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΣ (3 ΤΟΜΟΙ)

Original price was: 55,12 €.Current price is: 27,56 €.

In stock
ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΣ

Original price was: 55,12 €.Current price is: 27,56 €.

SKU: 004656
ΣΕΛΙΔΕΣ: 1000
ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ: Χαρτόδετο
ΓΛΩΣΣΑ: Αρχαίο κείμενο - Νεοελληνική μετάφραση
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 12,5x21
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 16/09/2024

Description

Το έργο του Στωικού φιλόσοφου Ποσειδώνιου εντάσσεται σε αυτό που πολλοί ονομάζουμε “μέσο στωικισμό”. Ανάμεσα στον Ζηνωνα -χάρη στον οποίο το φιλοσοφικό αυτό ρεύμα ονομάστηκε στωικισμός- και στους μεταγενέστερους και ευρύτατα γνωστούς Επίκτητο και Μάρκο Αυρήλιο, ο Ποσειδώνιος υπήρξε ένας μεγάλος στοχαστής της αρχαιότητας, ίσως δε το καθολικότερο πνεύμα μετά τον Αριστοτέλη.

Στωικός αλλά με πολλές προσωπικές αντιλήψεις, ερεύνησε όλους σχεδόν τους τομείς του επιστητού, προσφέροντας τις φιλοσοφικές του απόψεις για τη φύση, τη φυσική φιλοσοφία, την ηθική και την κοινωνία.

Το έργο του σώζεται κυρίως σε αποσπάσματα ή μέσω αναφορών τρίτων σε αυτό. Αποσπάσματα σχετικά με το έργο του Ποσειδώνιου που παραδίδουν ο Στράβων, ο Σέξτος Εμπειρικός, ο Πρόκλος κ.ά.

Μέσα από τις σελίδες αυτής της συλλογής, ο αναγνώστης θα αποκτήσει μια βαθύτερη κατανόηση της σκέψης και της κληρονομιάς αυτού του μεγάλου στοχαστή.

Η συλλογή αποτελείται από 3 τόμους. Κάθε τόμος περιλαμβάνει το πρωτότυπο αρχαίο κείμενο, απόδοση στη νέα ελληνική, εισαγωγή και σχολιασμό. 

Ποσειδώνιος

Φιλόσοφος, 2oς - 1ος αι. π.Χ.

Ο Ποσειδώνιος γεννήθηκε στην Απάμεια το 135 π.Χ. Μαθητής του στωικού Παναίτιου από τη Ρόδο, ίδρυσε αργότερα εκεί δική του σχολή, ενώ απέκτησε πολιτικά δικαιώματα και άσκησε το αξίωμα του πρύτανη. Από το 105 π.Χ., ίσως, και εξής έκανε μακρόχρονα ταξίδια σε ολόκληρο τον χώρο της Μεσογείου. Το 85 π.Χ. επισκέφθηκε με διπλωματική αποστολή και τη Ρώμη. Η σχολή του στη Ρόδο απέκτησε μεγάλη φήμη, και σημαντικές προσωπικότητες της εποχής του, όπως ο Κικέρων και ο Ορτήνσιος, άκουσαν τα μαθήματά του. Πέθανε στη Ρόδο το 51 π.Χ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ