-10%
Paidika-seira-2

ΣΕΙΡΑ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΥΣ»

ΣΕΙΡΑ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΥΣ»

Original price was: 76,51 €.Current price is: 68,86 €.

In stock
ΑΛΙΚΑΚΗ Μ. - ΓΟΥΛΙΩΤΗ Σ. - ΘΕΟΧΑΡΗ Α.

Original price was: 76,51 €.Current price is: 68,86 €.

Όταν αγαπημένοι ηθοποιοί και έμπειροι εκπαιδευτικοί συναντούν τα πρωτότυπα έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, δημιουργούνται συναρπαστικά παιδικά βιβλία με μαγική εικονογράφηση!

Ο πιο όμορφος τρόπος μύησης των παιδιών όχι απλά σε μια “ανώνυμη” μυθολογία, αλλά στα μεγάλα έργα της αρχαιότητας. Όλα τα βιβλία περιλαμβάνουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και μπορούν να ακουστούν μέσω QR code.

Βιβλία που διαβάζεις και ακούς! Για παιδιά 5+

SKU: 004589
ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ: Χαρτόδετο
ΓΛΩΣΣΑ: Ελληνικά
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 12,5 x 21

Description

Τα εννέα πρώτα βιβλία της σειράς Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους σε μια συλλογή, για να μην λείπει κανένα από τη βιβλιοθήκη σας!

Περιλαμβάνονται:

  • Βάκχες του Ευριπίδη. Ο Διόνυσος επιστρέφει στη Θήβα, πατρίδα της μητέρας του, Σεμέλης. Όταν όμως ο βασιλιάς Κάδμος και ο εγγονός του ο Πενθέας αρνούνται να τον αναγνωρίσουν ως θεό, ο Διόνυσος αποφασίζει να τιμωρήσει την πόλη για την ύβρη που διέπραξε… Διασκευάζει και αφηγείται η Μυρτώ Αλικάκη.  
  • Αντιγόνη του Σοφοκλή. Η Αντιγόνη δεν θέλει να ζει με μίσος. Θέλει να ακολουθήσει τη φωνή της αγάπης, ακόμη κι αν έτσι αντιστέκεται στον σκληρό νόμο του Κρέοντα. Όμως η σκληρότητα φέρνει μόνο δυστυχία… Διασκευάζει και αφηγείται η Στεφανία Γουλιώτη.  
  • Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη, του Ηρόδοτου. Ο Πολυκράτης, τύραννος της Σάμου, νιώθει πως τα έχει όλα και πως οι θεοί τον ευνοούν πάντα. Δεν ακούει τον βασιλιά της Αιγύπτου, που τον συμβουλεύει σοφά να βάλει ένα μέτρο στις υπερβολές του… Διασκευάζει, εικονογραφεί και αφηγείται η Άννη Θεοχάρη.  
  • Η σπηλιά του Πλάτωνα, από την Πολιτεία του Πλάτωνα. Σε μια σπηλιά, οι άνθρωποι είναι αλυσοδεμένοι και δεν γνωρίζουν τον αληθινό κόσμο, παρά μόνο τις σκιές και τους ήχους που κάποιοι τους δείχνουν. Τι θα γίνει όμως όταν σπάσουν τα δεσμά τους και βγουν στο φως; Διασκευάζει και αφηγείται η Αθηνά Μαξίμου.  
  • Ο περίπατος του Αριστοτέλη. Στην αρχαία Αθήνα, το σχολείο του Αριστοτέλη, του μεγάλου φιλόσοφου της αρχαιότητας, δεν έχει τάξεις, μα έχει μια καταπράσινη αυλή και μια μεγάλη βιβλιοθήκη! Πώς είναι άραγε ένα μάθημα στη σχολή του Αριστοτέλη; Διασκευάζει και αφηγείται ο Ζήσης Παπαϊωάννου.  
  • Ο πρώτος μαραθωνοδρόμος, του Ηρόδοτου. Ο στόλος των Περσών απειλεί την Αθήνα και ο Φειδιππίδης αναλαμβάνει να τρέξει ως τη Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια και να τρέξει πίσω στην Αθήνα για να φέρει την απάντηση των Σπαρτιατών στους Αθηναίους, που ετοιμάζονται για τη σπουδαία Μάχη του Μαραθώνα… Διασκευάζει η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη. Εικονογραφεί και αφηγείται η Άννη Θεοχάρη.  
  • Ιφιγένεια εν Ταύροις, του Ευριπίδη. Η Ιφιγένεια είναι ιέρεια στο ναό της θεάς Άρτεμης στην Ταυρίδα, όταν φτάνει εκεί ο Ορέστης, ο αδερφός της, με τον φίλο του Πυλάδη, με μια επικίνδυνη αποστολή. Όμως η Ιφιγένεια κι ο Ορέστης έχουν χρόνια να βρεθούν και δεν αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον… Διασκευάζει και αφηγείται η Λένα Παπαληγούρα.
  • Ειρήνη, του Αριστοφάνη. ΜΠΑΜ! ΜΠΑΜ! Το ακούσατε αυτό; Ο κακός πόλεμος καταστρέφει πόλεις και χωριά. Ένας ατρόμητος γεράκος, ο Τρυγαίος, καβαλάει ένα γιγάντιο σκαθάρι για να τον σταματήσει… Διασκευάζει η Βασιλική Θεοδώρου και αφηγείται η Άννη Θεοχάρη.
  • Γοργώ η Λακεδαιμονία, του Ηρόδοτου. Η Γοργώ είναι κόρη του βασιλιά της Σπάρτης. Τι έξυπνο παδί! Δεν φοβάται ποτέ μα ποτέ να πει τη γνώμη της, κι αργότερα θα γίνει βασίλισσα και σύζυγος του γενναίου Λεωνίδα.  Διασκευάζει, εικονογραφεί και αφηγείται η Άννη Θεοχάρη.  

Τα βιβλία περιλαμβάνουν QR code για να ακούσετε τα παραμύθια!

Προτείνεται για παιδιά 5+

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ