-10%
Tzitzikakhs_Floga_Cover.indd

Η φλόγα, η φωτιά κι η στάχτη

Η φλόγα, η φωτιά κι η στάχτη

Original price was: 14,84 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 13,35 €.

In stock
ΤΖΙΤΖΙΚΑΚΗΣ Γιώργος

Original price was: 14,84 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 13,35 €.

Ο Γ.Τζιτζικάκης επιστρέφει με το απόλυτο μυθιστόρημα του καλοκαιριού!

Τρεις γυναίκες. Μια φιλία που κρατάει από τα 80s -ή μήπως δεν κρατάει πια;
Μια αναπάντεχη ιστορία… αναζωπύρωσης!

ΚΩΔΙΚΟΣ: 005979
ISBN: 9786182150122
ΣΕΛΙΔΕΣ: 328
ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ: Χαρτόδετο
ΓΛΩΣΣΑ: Ελληνικά
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14x21
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 02/06/2022

Περιγραφή

Καλοκαίρι, Ελλάδα, σήμερα.

Η Μανωλία, η Εριέττα, και η Θέτιδα είναι φίλες από παιδιά. Η πρώτη δυναμική, η δεύτερη ρομαντική, η τρίτη επαναστάτρια, και η καθεμιά έχει τραβήξει τον δικό της δρόμο στη ζωή. Διατηρούν πλέον τυπικές φιλικές σχέσεις, μα, ενόψει του γάμου της Μανωλίας, αποφασίζουν να περάσουν μαζί λίγες ημέρες διακοπών στη Σκιάθο για να θυμηθούν τα παλιά. Εκείνο που φαντάζει ως διέξοδος αποδεικνύεται δύσκολο, καθώς το παρελθόν κρύβει μυστικά και πονάει σαν θα το σκαλίσουν, ενώ, επειδή συνεχίζει να επηρεάζει το παρόν, θα κληθεί η μία να βρεθεί αντιμέτωπη της άλλης.

Τρεις ασυμβίβαστες γυναίκες με διαφορετικές προσωπικότητες, η καθεμιά με τα μυστικά της, που κάποια επιλέγουν να εκμυστηρευτούν και άλλα να τα αποκρύψουν, μας διηγούνται το πώς βλέπουν τη ζωή, τους άντρες, τις γυναίκες, τους εαυτούς τους και φυσικά τις φίλες τους. Ένα μυθιστόρημα με έντονη τη μυρωδιά των ’80s, που μιλάει για τα μυστικά των ανθρώπων και εκείνα που δεν θέλουμε να παραδεχτούμε στον ίδιο μας τον εαυτό, καταλήγοντας στο ερώτημα: Όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται και όλα τα μυστικά μαθαίνονται, τότε τι κάνεις; Τα αντιμετωπίζεις γραπώνοντας το ρίσκο ή συνεχίζεις τα ψέματα; Όταν η φλόγα θα ανάψει, θα ακολουθήσει η φωτιά, και αν δεν την προλάβεις, θα γίνουν όλα στάχτη.

Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης

Ο Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης γεννήθηκε το 1981, ζει στην Αθήνα και κατάγεται από τα Χανιά. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημόσιες Σχέσεις, από το 2008 κατέχει τον τίτλο του Reiki Therapist of Usui System of Natural Healing, και έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στον χώρο της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας. Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή ξεκινά από τα εφηβικά του χρόνια. Στα δεκαεπτά του κερδίζει βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το διήγημά του «Ο Ζητιάνος» και εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Σιωπή... η δυνατότερη κραυγή». Έκτοτε, έχει γράψει μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, θεατρικά έργα, παραμύθια και στίχους για τραγούδια. Συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας ως αξιολογητής κειμένων και σύμβουλος εκδόσεων και αρθρογραφεί για θέματα που αφορούν στη λογοτεχνία, τη μουσική και το θέατρο, ενώ επί σειρά ετών έχει ασχοληθεί με την παραγωγή μουσικών εκπομπών στο ραδιόφωνο. Το 2015 και 2016, τα μυθιστορήματα Τ' αηδονιού το δάκρυ και Ένα δράμι δύναμης, ψηφίστηκαν από τους αναγνώστες στα Βραβεία Βιβλίου Public και κατέκτησαν το καθένα από μια θέση ανάμεσα στα δέκα επικρατέστερα στις κατηγορίες «Ελληνικό Μυθιστόρημα» και «Ηρωίδα Έμπνευση». Από τις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα Παραθεριστής, Ο Ανεμόγερτος και Η φλόγα, η φωτιά κι η στάχτη.

Κάπου – κάπου, ωστόσο, διαβάζοντας αναρωτιόμαστε. Πόσα λάθη κάνουμε; Πόσες λανθασμένες επιλογές; Πόσο κακό μπορούμε να προξενήσουμε σε κάποιον μόνο και μόνο, για να μη μείνουμε μόνοι; Και, κυρίως, πόσο κακό προξενούμε στον ίδιο μας τον εαυτό; Τον εξαντλούμε; Τον φτάνουμε στα όριά του; Τον υπερβαίνουμε; Τον ισοπεδώνουμε; Κι αν τα κάνουμε, όντως, όλα αυτά, είναι εφικτό να τραβήξουμε μια γραμμή και να ξεκινήσουμε το παιχνίδι απ’ την αρχή;
Νίκη Συρίγου: ootb.gr

 

Συνέντευξη στην κα Δήμητρα Μακρή: youtube.com

 

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη: methismenesistories.blogspot.com

 

“Εν κατακλείδι, η κεφάτη γυναικοπαρέα που δημιουργεί ο Τζιτζικάκης υπόσχεται να αποτελέσει το καλύτερο ανάγνωσμα για τη φετινή εξόρμησή μας στις παραλίες.”
Λευκή Σαραντινού: literature.gr

 

“Είναι ένα απολαυστικό μυθιστόρημα με ζωντανούς, καθημερινούς διαλόγους και απλή γραφή, τρυφερό και χιουμοριστικό που με συγκίνησε σε αρκετά σημεία και μου επιβεβαίωσε αυτό που πιστεύω και εφαρμόζω εδώ και πολλά χρόνια, ότι…Ένας καφές με τις φίλες σου είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία.”
Τάνια Χαμοπούλου: biblioparousiaseiskritikes.blogspot.com

 

“Ο Γιώργος Τζιτζικάκης πετυχαίνει με την απλή, ρεαλιστική γραφή του να παρουσιάσει όλα τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα από τις σχέσεις των ανθρώπων, καθώς μεγαλώνουν και αλλάζουν.”
Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου: aisthisis.gr

 

“Εάν υπάρχει κάτι που να χαρακτηρίζει τον συγγραφέα Γεώργιο Τζιτζικάκη είναι η αλήθεια του λόγου του. Δύναται μέσα από τα βιβλία του να μας μιλήσει για αλήθειες της ζωής, πάντα με έναν δικό του τρόπο.”
Κυριακή Γανίτη: dominicamat.gr

 

“Ένα όμορφο βιβλίο γεμάτο εντάσεις, αλλά και δυνατά συναισθήματα που διαβάζεται εύκολα με μια ανάσα και σας το προτείνω για να αναπολήσετε καλοκαιρινές σας αναμνήσεις, να φέρετε στη μνήμη σας τις χαμένες σας επαφές και να ταξιδέψετε στη Σκιάθο ή πίσω στον χρόνο, αναζητώντας τις δικές σας νεανικές σας φιλίες…”
Κατερίνα Σιδέρη: unspotted.gr

 

Βιβλία για το καλοκαίρι: H βιβλιοκριτικός Γιούλη Τσακάλου παρουσιάζει 14+1 προτάσεις. eleftherostypos.gr

 

“Ένα μυθιστόρημα με έντονη τη μυρωδιά των ’80s, που μιλάει για τα μυστικά των ανθρώπων και εκείνα που δεν θέλουμε να παραδεχτούμε στον ίδιο μας τον εαυτό, καταλήγοντας στο ερώτημα : Όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται και όλα τα μυστικά μαθαίνονται, τότε τι κάνεις;”
Γιούλη Τσακάλου: ΕΛ. ΤΥΠΟΣ

 

Λογοτεχνία για το καλοκαίρι επιμέλεια Μαρία Δρουκοπούλου,
lifo

 

Κάπου – κάπου, ωστόσο, διαβάζοντας αναρωτιόμαστε. Πόσα λάθη κάνουμε; Πόσες λανθασμένες επιλογές; Πόσο κακό μπορούμε να προξενήσουμε σε κάποιον μόνο και μόνο, για να μη μείνουμε μόνοι; Και, κυρίως, πόσο κακό προξενούμε στον ίδιο μας τον εαυτό; Τον εξαντλούμε; Τον φτάνουμε στα όριά του; Τον υπερβαίνουμε; Τον ισοπεδώνουμε; Κι αν τα κάνουμε, όντως, όλα αυτά, είναι εφικτό να τραβήξουμε μια γραμμή και να ξεκινήσουμε το παιχνίδι απ’ την αρχή;
Νίκη Συρίγου: ootb.gr

 

Η φλόγα, η φωτιά κι η στάχτη – Το απόλυτο μυθιστόρημα του καλοκαιριού!
Νίκος Ελευθερόγλου: patrisnews.com

 

Ο συγγραφέας αγαπά τις καλοκαιρινές ιστορίες –εκείνες που πλημμυρίζουν από ήλιο, νησιά, θάλασσα, παραλίες, αλμύρα και μαυρισμένα κορμιά– όμως εδώ να περιμένετε (και) ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που σκιαγραφεί τη γυναικεία ψυχοσύνθεση.
Τζένη Κουκίδου: koukidaki.gr

 

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο δράση, ζωντάνια, προβληματισμό και ενάργεια που θα συναρπάσει τον αναγνώστη.
Βιργινία Αυγερινού: fractalart.gr

 

Μιλάει για την τοξικότητα στις σχέσεις όταν οι φιλίες μας δεν έχουν στέρεες βάσεις και εξαρτώνται από το συμφέρον.
Γράφει ο Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης thematofylakes.gr

 

Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης: “Το ψέμα έχει σαθρά θεμέλια και μια άγρια δύναμη να κάνει κακό τόσο σε αυτόν που το ακούει όσο και σε αυτόν που το λέει.”
Συνέντευξη στην Καλλιόπη Γιακουμή: vivlionorizontes.com

 

Ένα βιβλίο που εξυμνεί την ζωή και μιλά για όλες εκείνες τις φορές που αδικούμαστε, γονατίζουμε, και σηκωνόμαστε, πάλι, στα πόδια μας, ώστε να κερδίσουμε μια επόμενη μάχη.
Νίκη Συρίγου: ootb.gr

 

Ο συγγραφέας αποτυπώνει στο βιβλίο του διαχρονικά κοινωνικά ζητήματα, ανταγωνισμού, διαφορετικότητας, διεκδίκησης, απόρριψης και μέσω αυτών αναζητά την δική του προσωπική αλήθεια και τη θετική αντιμετώπιση όλων αυτών των θεμάτων που ταλανίζουν τις ανθρώπινες διαπροσωπικές σχέσεις.
Τζούλια Πουλημενάκου: epi-logou.gr

 

Ο Γεώργιος Τζιτζικάκης μίλησε στη Μαρκέλλα Μικέλη, “Η ΦΛΟΓΑ, Η ΦΩΤΙΑ ΚΙ Η ΣΤΑΧΤΗ”- Κάκτος Εκδόσεις.
youtube.com

 

Συνέντευξη στην Ρωξάνη Σπανού: youtube.com

 

Ο κύριος Τζιτζικάκης μας δίνει με τη δυνατή του πένα ένα εξαιρετικό κοινωνικοψυχολογικό μυθιστόρημα, με απολαυστικούς καθημερινούς διαλόγους, ευκολοδιάβαστο, που βαστά το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα του.Διαβάστε το, γιατί πέρα από το γεγονός ότι δίνει πολύ τροφή για σκέψη και προβληματισμό, θα βρείτε και δικά σας γνώριμα κομμάτια μέσα στην αφήγηση.
Λίτσα Κοντογιάννη: mesotexnis.gr

 

Συνέντευξη στην Μαρία Τσακίρη: vivlio-life.gr

 

Ο Γιώργος Τζιτζικάκης επιστρέφει μ’ ένα δυνατό και συναρπαστικό μυθιστόρημα αφιερωμένο στις γυναίκες από έναν άντρα που τις γνώρισε και τις σεβάστηκε, τις αγάπησε και τις συγχώρεσε και τώρα ασχολήθηκε με σεβασμό και με προσοχή με την ψυχοσύνθεσή τους και με την ολότητά τους, με τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά τους.
Πάνος Τουρλής: vivliokritikes.com

 

Ο Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης μιλάει για το βιβλίο του Η φλόγα, η φωτιά κι η στάχτη στην Μαρία Μαυρουδή: sygrafognorimies.blogspot.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ