-30%
005208

Οι Έλληνες

Οι Έλληνες

Original price was: 21,20 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 14,84 €.

In stock
Κίττο Χάμφρεϋ Ντέιβυ

Original price was: 21,20 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 14,84 €.

Η κλασική μελέτη του H.D.F. Kitto για τους αρχαίους Έλληνες.

ΚΩΔΙΚΟΣ: 005208
ISBN: 9789603824763
ΣΕΛΙΔΕΣ: 376
ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ: Χαρτόδετο
ΓΛΩΣΣΑ: Ελληνικά
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17x24

Περιγραφή

«Η καλύτερη εισαγωγή που έχω διαβάσει ποτέ για την Αρχαία Ελλάδα. Η ζωντάνια του μυαλού και η γραφή του συγγραφέα του επέτρεψαν να κάνει έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών ελκυστικό και εύπεπτο» – R. Mortimer, Sunday Times.

Οι Έλληνες αποτελούν μια μοναδική ιστορική περίπτωση όχι μόνο επειδή ανέπτυξαν «μια εντελώς νέα αντίληψη για το ποιος είναι ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής». Δικαιολογώντας και αναλύοντας αυτόν τον ισχυρισμό, ο H.D.F. Kitto εξερευνά τη ζωή, τον πολιτισμό και την ιστορία της κλασικής Ελλάδας, παρουσιάζοντας το θέμα του με το πάθος, το χιούμορ και τη διορατικότητα που έχουν κάνει αυτό το βιβλίο κλασικό ανάγνωσμα παγκοσμίως.

«Ο Καθηγητής Kitto είναι πρότυπο ιστορικού – ενθουσιώδης, ακριβής και πλήρως ενημερωμένος με τις τελευταίες εξελίξεις στο αντικείμενο… ποτέ ασαφής… συχνά πνευματώδης και πάντα γεμάτος ζωντάνια.» — The Times Educational Supplement

H.D.F. Kitto

1897–1982 Βρετανός κλασικός φιλόλογος και καθηγητής, γνωστός κυρίως για το έργο του σχετικά με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Σπούδασε στο Clifton College και στο Balliol College της Οξφόρδης, ειδικευόμενος στην ελληνική λογοτεχνία, ιστορία και κουλτούρα. Το πιο γνωστό του έργο, Οι Έλληνες (1951), αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη εισαγωγή στη ζωή και τα επιτεύγματα της αρχαίας Ελλάδας. Το ζωντανό του ύφος γραφής, η σαφήνεια και η βαθιά του γνώση στις ανθρωπιστικές αξίες των Ελλήνων, τον ανέδειξαν σε σημαντική προσωπικότητα των κλασικών σπουδών. Μετέφρασε επίσης αρκετές ελληνικές τραγωδίες και συνέβαλε σημαντικά στην κατανόηση της ελληνικής σκέψης και κουλτούρας στη σύγχρονη εποχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ