Πληροφορίες για συγγραφείς
Επιθυμείτε να υποβάλλετε ένα έργο σας προς έκδοση στις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ;
Μπορείτε να μας στείλετε κάθε είδος έργου (μυθιστορήματα, δοκίμια και μελέτες, βιβλία γνώσεων, παιδικό βιβλίο, ποίηση κ.α.). Η διαδικασία υποβολής είναι πολύ απλή:
1. Μπορείτε να αποστείλετε το έργο σας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση info@kaktos.gr. Στο email παρακαλούμε να συμπεριλάβετε τα εξής:
«Υποβολή έργου προς έκδοση» στον τίτλο του email, μαζί με το ονοματεπώνυμό σας.
Σύνοψη του έργου σας
Το πλήρες έργο σας σε ηλεκτρονική μορφή.
Είδος (π.χ. αστυνομικό μυθιστόρημα, μελέτη, κ.λπ.) και αριθμό λέξεων του πλήρους έργου.
Το βιογραφικό σας, συμπεριλαμβανομένων τυχόν άλλων δημοσιευμένων βιβλίων σας.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί σας.
2. Η αξιολόγηση του έργου σας θα γίνει εντός 4 μηνών. Τυχόν θετική απάντηση αποστέλλεται με email. Αν δεν λάβετε απάντηση εντός αυτού του διαστήματος, παρακαλούμε θεωρήστε πως το έργο σας δεν μπορεί να ενταχθεί στο εκδοτικό μας πρόγραμμα.
3. Τα έργα που υποβάλλονται προς αξιολόγηση δεν επιστρέφονται στον συγγραφέα. Κατά την αποστολή του έργου, θα πρέπει να μεριμνήσετε ώστε να διατηρήσετε αποθηκευμένο το πρωτότυπο αρχείο σας. Οι Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ δεν φέρουν ευθύνη για τυχόν απώλεια του έργου σας.
4. Οι Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ σέβονται την πνευματική ιδιοκτησία των συγγραφέων. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να κατοχυρώσετε τα πνευματικά δικαιώματα για το έργο σας σε συμβολαιογράφο, πριν το αποστείλετε προς αξιολόγηση.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Αξιολογούμε μόνον έργα ενηλίκων. Δεν μπορούμε να εκδώσουμε έργα ανήλικων συγγραφέων.
Το έργο σας θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένο. Στην παρούσα φάση δεν αξιολογούμε αποσπάσματα ή μη ολοκληρωμένα έργα.
Τα παιδικά βιβλία θα πρέπει να συνοδεύονται από την απαιτούμενη εικονογράφηση στην πλήρη μορφή της, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στο εκδοτικό πρόγραμμα.
Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αξιολόγηση έργων
Δείτε παρακάτω απαντήσεις στις πιο συνήθεις ερωτήσεις για την κατάθεση έργων προς αξιολόγηση
Λόγω του μεγάλου όγκου προτάσεων που λαμβάνουμε, δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να επικοινωνούμε με τους συγγραφείς σε περίπτωση που το έργο τους δεν μπορεί να ενταχθεί στο εκδοτικό μας πρόγραμμα. Εφόσον δεν έχετε λάβει απάντηση εντός 4 μηνών από την υποβολή, θεωρείστε πως το έργο σας δεν μπορεί να εκδοθεί από τις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ.
Προκειμένου να αξιολογηθεί, το παιδικό βιβλίο που θα υποβάλετε πρέπει να συνοδεύεται από πλήρη εικονογράφηση. Οι Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ δεν αναλαμβάνουν την ανεύρεση εικονογράφου ούτε τη διαδικασία εικονογράφησης.
Ο Εκδοτικός Οίκος ΚΑΚΤΟΣ ιδρύθηκε το 1974 από τον Οδυσσέα Χατζόπουλο. Στο διάστημα 1974-1991 έδωσε στην κυκλοφορία περίπου 2.800 βιβλία. Στις εκδόσεις της περιόδου αυτής ανήκουν οι μεγάλες σειρές επιστημονικής φαντασίας, που έκαναν γνωστό στο ελληνικό κοινό το έργο των κορυφαίων συγγραφέων του είδους, όπως ο Άρθουρ Κλαρκ, ο Ισαάκ Ασίμωφ και άλλοι.
Από το 1991, μαζί με τα υπόλοιπες εκδόσεις που δίνουν στην κυκλοφορία, οι Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ έχουν ως κύριο έργο την έκδοση της σειράς «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία – Οι Έλληνες», που έχει στόχο να δημοσιεύσει μεταφρασμένα και σχολιασμένα —για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς— όλα τα έργα όλων των συγγραφέων της ελληνικής αρχαιότητας. Η σειρά αυτή βραβεύτηκε τον Απρίλιο του 2000 από το Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence στη Γαλλία ως ένα από τα σπουδαιότερα έργα της εποχής μας, και αργότερα, τον Οκτώβριο του 2002, από το Ίδρυμα Πιερίδη στην Κύπρο.
Σήμερα, στις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος να εμπλουτίζουμε τη σειρά της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας που αριθμεί πλέον 820 τόμους και είναι, για το αντικείμενό της, η μεγαλύτερη στον κόσμο! Η συλλογή περιλαμβάνει φιλοσοφία, ιστορία, θέατρο, ρητορική, ιατρική, μαθηματικά, αστρονομία, λογοτεχνία, λεξικογραφικές μελέτες, ανθολογίες, και κάθε άλλο αξιόλογο αρχαίο ελληνικό έργο, από τις απαρχές της αρχαίας ελληνικής σκέψης ως τον 6ο μ.Χ. αιώνα.
Παράλληλα επεκτεινόμαστε σε διαφορετικές θεματικές κατηγορίες με νέους Έλληνες συγγραφείς αλλά και μεταφράσεις επιλεγμένων τίτλων από το εξωτερικό. Σκοπός μας να προσφέρουμε βιβλία που θα κοσμούν για πάντα τη βιβλιοθήκη του αναγνώστη.